Eer en eerwraak
Boek met informatie over eer, eerwraak, bloedwraak en ander aan eergerelateerd geweld. Het boek bevat casuïstiek, risicobeschrijvingen en een vragenlijst.
Boek met informatie over eer, eerwraak, bloedwraak en ander aan eergerelateerd geweld. Het boek bevat casuïstiek, risicobeschrijvingen en een vragenlijst.
Dit handboek gaat in op achtergrond, aard en omvang van huiselijk geweld. Deze derde editie is volledig geactualiseerd naar de situatie van 2015. Zo is er informatie opgenomen over decentralisatie van jeugdzorg en delen van de Wmo en AWBZ, en de gevolgen daarvan voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling, over de verantwoordelijkheid van gemeenten en de rol van wijkteams en regiovisies en over de veranderde kijk op het werk in het sociale domein: het accent op generalisme in plaats van specialisme.
Dit artikel gaat over relationeel geweld en het daderprofiel volgens Dutton & Golant, in het bijzonder van mannen die hun (vrouwelijke) partners mishandelen.
Artikel met aanbevelingen uit het rapport Advies bestrijding genitale verminking uit 2015.
Een filmpje, waarbij een vrouw het slechtste jaar uit haar leven vastlegde op beeld en waarin ze haar verwondingen door huiselijk geweld laat zien, ging viraal in 2013. Dat riep de vraag op: mag of moet je jezelf kunnen schminken om geweld aan te kaarten, of is het in beeld brengen van ‘echt geweld’ effectiever?
Artikel met conclusies uit het onderzoek naar zeven Veiligheidshuizen in opdracht van provincies Den Bosch en Noord-Brabant.
Artikel waarin pleidooi voor de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling gedaan wordt en het verschil tussen meldcode en meldplicht uitgelegd wordt.
Door vroegtijdig te signaleren of er sprake is van eergerelateerd geweld kunnen schooluitval en escalatie van eergerelateerd geweld worden voorkomen. In een enkele situatie vraagt de student zelf om hulp, maar meestal is een docent, mentor of medestudent degene die in actie komt. Deze handleiding is een leidraad hoe om te gaan met eergerelateerde kwesties. Afspraken over hulp, begeleiding en onderlinge taakverdeling zijn hierin beschreven. Evenals tips voor de begeleiders op het gebied van zorg en veiligheid.
In deze scriptie wordt onderzocht of vrees voor vrouwelijke genitale verminking een grond oplevert voor vluchtelingrechtelijke erkenning dan wel recht geeft op asiel.