Heeft Ton recht op privacy?

Familie is niet op de hoogte gesteld van de seksuele relatie die verstandelijk gehandicapte Ton onderhoudt met zijn huisgenoot Gerard. Ton en Gerard wilden het geheim houden, hoewel het hele team het weet. De familie komt erachter en vraagt zich af waarom ze niet op de hoogte zijn gesteld. Wat vertelt de sociaal werker hen? 

Risico-inschatting

In deze casus beschrijft een maatschappelijk werker hoe ze een jonge begeleidt die vanwege zijn homoseksuele contacten weggestuurd dreigt te worden naar Marokko. De vraag is, moet je ingrijpen? En zo ja, betrek je de familie erbij? 

Rollenspel Koen

Koen heeft ingevuld op een vragenlijst rond gezondheid dat hij wel eens aan de dood denkt. Daarom gaat de verpleegkundige van school het gesprek met hem aan. Hij zou wel een vrouw willen zijn, maar dat vertelt hij aan niemand.

Rollenspel David

David woont in een klein, Christelijk dorp en gelooft in God. Zijn gevoelens voor jongens maken hem erg onzeker. Hij voelt zich anders en wordt veel gepest. Het gaat niet goed op school. Hoe gaat de schoolmaatschappelijk werker het gesprek aan met David? Hij wil haar niks vertellen over zijn gevoelens.

Rollenspel Amber

Amber noemt zich Alex in het studentenhuis en is ontslagen omdat 'ze' er niet representatief uitziet. De band met haar ouders verslechtert. In de casus leest de student meer over Amber/Alex. In het rollenspel gaat de student het gesprek aan met Amber/Alex als jeudgzorgwerker. Ook zijn er observatoren die beoordelen hoe de werker in gesprek gaat met Amber.

Trans en zo

Trans en zo biedt toegankelijke informatie over transgenders en seksualiteit. Definities van wat het is, verhalen over relaties en seks, een column. Het is bedoeld voor jongeren. 

Casus Petra en Hein

Hein en Petra, een heterostel meldt zich bij de hulpverlener met relatieproblemen. Eigenlijk gaat het niet over relatieproblemen. Maar wat wel? Je vermoedt dat het met gender te maken heeft. Hein kleedde zich vroeger wel eens met vrouwenkleren. Hoe kom je erachter wat er echt speelt?

Casus Myra en Pat

Een vrouwenstel meldt zich bij de huisarts met relatieproblemen. Eigenlijk gaat het niet over relatieproblemen. Maar wat wel? Je vermoedt dat het met gender te maken heeft. Hoe kom je erachter wat er echt speelt?

Pagina's