Opvoeden na partnergeweld

Reportage over de mogelijke gevolgen van partnergeweld op kinderen (VARA, 2011)
Wat: 

Een reportage over wat de gevolgen van partnergeweld zijn voor kinderen en voor de opvoeding. De reportage is gemaakt naar aanleiding van  het rapport van het Verwey-Jonker Instituut. In dit onderzoek beantwoorden de auteurs de vraag welke steun en hulp ouders en kinderen nodig hebben die met relatiegeweld te maken kregen, en op welke manier dit kan worden georganiseerd.

Doel: 

Het doel is te informeren over en inzichtelijk te maken wat de impact is van partnergeweld op kinderen en wat de gevolgen zijn voor de opvoeding.

Duur: 

8 minuten en 30 seconden.

Voor wie: 

Geïnteresseerden in het thema en professionals die te maken hebben en in aanraking kunnen komen met gezinnen waarin huiselijk geweld aan de orde is.

Niveau:

Toepassing: 

Te gebruiken binnen een training of lessituatie, als handvat om de impact van huiselijk geweld en kinderen als getuige te bespreken. Ook kunnen de gevolgen van huiselijk geweld, partnergeweld en kindermishandeling / kinderen als getuige en de mogelijke opvoedingsondersteuning ter sprake worden gebracht.

Vindplaats: 

Te bekijken via npo.nl. Het onderzoek is te bestellen via de website van Verwey-Jonker. Zij hebben 100 moeders en 84 jongeren geïnterviewd.