Omgaan met seksuele intimidatie

Interactieve theaterworkshop (Bureau Horizon, 2014)
Wat: 

Een interactieve theaterworkshop van Bureau Horizon over het omgaan met grensoverschrijdend gedrag en het aangeven van de eigen grenzen. Of het nu in de klas gebeurt, op straat of bij het uitgaan, iedereen wordt wel eens geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag in de vorm van seksuele intimidatie of agressief gedrag. Hoe ga je daar dan mee om? Geef je je grenzen aan of negeer je het gedrag liever? Hoe geef je je grenzen aan zonder daarbij agressie op te roepen en waar liggen die grenzen eigenlijk?

Doel: 

Door de nabespreking van het theaterstuk en de leerlingen zelf oplossingen te laten bedenken voor elke rol, zien ze direct of hun bedachte tekst of oplossing werkt.

Duur: 

Onbekend

Voor wie: 

Geschikt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en voor het mbo.

Niveau:

Toepassing: 

In scène één gaat het over intimidatie, pesten en agressief gedrag, zowel in de klas als op het school-plein. Scène twee gaat over seksuele intimidatie tijdens een tussenuur in de schoolkantine. Na afloop krijgen de leerlingen de gelegenheid om te zeggen wat ze vinden en krijgen zij de kans om de scène te veranderen. Elke rol wordt onder handen genomen met als uitgangspunt dat iedereen verantwoordelijk is voor het effect wat hij oproept.De voorstelling draagt bij aan informatie en bewustwording met betrekking tot seksuele intimidatie.

Vindplaats: 

Bram Burger: 06-29231181

E-mailadres: info@pestendoetpijn.nl

Meer informatie over de theaterworkshop Omgaan met seksuele intimidatie staat op de website pestendoetpijn.nl.