Basisboek huiselijk geweld volledig vernieuwd
Het Basisboek huiselijk geweld is een standaardwerk dat een toegankelijk overzicht geeft van de stand van zaken rond en de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.
» Lees meer
Lector Janine Janssen zet koers uit
Op vrijdag 16 september jl. hield Janine Janssen in Breda haar lectorale rede. Geïnspireerd door de schilderijen van Jeroen Bosch kwamen de thema’s geweld, afhankelijkheid en weerbaarheid in woord en beeld aan de ruim 150 aanwezigen voorbij.
» Lees meer
Mbo- en hbo-opleidingen zetten stappen naar verankering meldcode in opleiding
Hoe scoren mbo- en hbo-opleidingen op aandacht in opleidingen voor huiselijk geweld en kindermishandeling? De monitor Leren Signaleren 2016 geeft hier antwoord op.
» Lees meer
Scriptieprijs Leren Signaleren 2016 toegekend
Tijdens het congres Veilig Verder is vandaag in Utrecht de Leren Signaleren Scriptieprijs 2016 uitgereikt. De prijs is bedoeld om studenten aan universiteiten te stimuleren onderzoek te doen naar de preventie en aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties. De jury noemde de winnende scriptie van Pauline de Bruijn vernieuwend met veel...
» Lees meer
Scriptieprijs voor onderzoek naar aandachtsfunctionaris kindermishandeling
Martine Bakker en Relinde Oudbier zijn winnaar van de Leren Signaleren Scriptieprijs 2015. Ze tonen de toegevoegde waarde aan van een aandachtsfunctionaris kindermishandeling en huiselijk geweld.
» Lees meer
Studenten veranderen inhoud lesprogramma Hogeschool van Amsterdam
Studenten van de HvA kregen tijdens hun stages te maken met kindermishandeling maar wisten niet goed genoeg hoe ze daar mee om moeten gaan. Dat vonden ze onverdraaglijk en kwamen in actie. 
» Lees meer