Communiceren over seksualiteit en relaties

E-learning cursus over een normale, seksuele ontwikkeling (Augeo, 2015)
Wat: 

E-learning cursus over: wat is een ‘normale’ seksuele ontwikkeling,  wat is afwijkend, en hoe bespreek je een dergelijk beladen onderwerp in je toekomstige beroepspraktijk?

Doel: 

De cursus Communiceren over seksualiteit en relaties geeft je kennis over seksuele ontwikkeling, en hoe je dit kunt bespreken met een client, patient of groep.

Duur: 

2 à 2,5 uur.

Voor wie: 

Deze cursus is met name bedoeld voor studenten van HSAO-opleidingen (SPH, MWD, Toegepaste psychologie, pedagogiek, CMW en CT), PABO, MBO Maatschappelijke zorg, Sociaal werk en pedagogisch werk en MBO / HBO Verpleegkunde.

Er is ook een uitgebreidere versie voor docenten, die tevens ingaat op hoe je een dergelijk onderwerp kunt bespreken in de klas, en je studenten voorbereidt op een beroepspraktijk waarin zij seksualiteit ook zullen bespreken met cliënten, leerlingen of patiënten.

Niveau:

Toepassing: 

De student kan de cursus individueel, online doorlopen.Voor docenten is een uitgebreidere versie van deze cursus beschikbaar. Studenten kunnen zich voorafgaand aan de lessen verdiepen in de theorie en thuis oefenen met videocasuïstiek, waarna de docent tijdens de lessen hier dieper op kan ingaan.

Vindplaats: 

De online cursus Communiceren over seksualiteit en relaties is bestelbaar via de catalogus op lerensignaleren.nl.